+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

De actie ‘Hour of Code’ (een uur programmeren) probeert kinderen en volwassenen over de hele wereld kennis te laten maken met programmeren.

In 2013 deed groep 7 van de Prins Bernhardschool mee aan de eerste ‘Hour of Code’ (HoC) op Curaçao, onder begeleiding van CITI (vooheen Stimul-IT). In 2015 deed er ook een school in Koraalspecht mee. Dit jaar werd de HoC op drie scholen georganiseerd, en op één naschoolse opvang, en in de wijken Soaux, Nieuw Nederland en Seru Domi middels het Nos Ta Konektá project. Volgens Bentley Leonora, ex-directeur van de Prins Bernhardschool, gaat het niet alleen om ‘computerscience’, maar vooral om de kinderen logisch te leren nadenken en om hun concentratie te verbeteren. Hij ziet een toekomst waarin programmeren een onderdeel is van de activiteiten op school, en wil verder gaan met diverse progammeeractiviteiten op scholen, naschoolse opvang en vakantieplannen.

Het is voor iedereen de moeite waard om het even te proberen via de eeste link onder deze column. Het duurt maar een uur en ik wil wedden dat je het leuk vindt. Als je inlogt met Facebook krijg je direct ook een mooi certificaat op naam als je alle 20 opdrachtjes afwerkt. En als je klaar bent en de smaak te pakken hebt, zijn er nog veel meer uitdagingen!

Als je eenmaal een paar uur programmeerervaring hebt, kan je doorschakelen naar bijvoorbeeld LiveCode. Dat is open source software om mobiele applicaties mee te maken. Met andere woorden, je eigen app voor tablet, mobiele telefoon of televisie! Omdat de app die je maakt ook weer open source is, kun je putten uit een scala aan reeds door anderen gepubliceerde apps. Dus, vanuit niets via een ‘hour of code’ naar zelf mobiele apps maken – het kan in een weekend!

studio.code.org/hoc/1
code.org
livecode.com
nos-ta-konekta.com