+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Openstreetmap is ‘de wikpedia van landkaarten’. Iedereen kan gegevens toevoegen, niet alleen straten en huizen, maar ook allerlei andere data: bushaltes, rolstoelvriendelijkheid van restaurants, en ook gegevens over besmettelijke ziektes zoals COVID-19.


De fabrikant van ‘slimme’ thermometers Kinsa, heeft meer dan een miljoen thermometers verkocht in de US, en kan de temperatuur daarvan aflezen. Zij gebruiken openstreetmap om de gegevens te presenteren en zo zie je in welk gebied ‘de temperatuur flink oploopt’. (tinyurl.com/tlhduks).

Ook Healthmap gebruikt openstreetmap om de verspreiding van het Coronavirus te visualiseren. In samenwerking met Harvard Medical School en Boston Children’s Hospital publiceren zij een dataset van publiek beschikbare gegevens van overheden en researchers over de hele wereld. Iedereen kan die dataset gebruiken voor eigen onderzoek (open data). (healthmap.org/covid-19).

Het Humanitarian Openstreetmap Team (HOT) heeft een uitgebreide handleiding om te leren hoe je zelf, thuis, kan helpen met het verzamelen van gegevens over COIVID-19. Het localiseren van ziekenhuizen, apotheken, en het toevoegen van openingstijden en andere gegevens kan helpen! (tinyurl.com/uexc9k9).

openstreetmap.org