+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Een gevolg van besmetting met het Coronavirus kan zijn dat de patient beademd moet worden. Daarvoor is apparatuur nodig en die is er niet genoeg.

Een groep van meer dan 300 ingenieurs, ontwerpers, technici en programmeurs startten een actie op Facebook met als doel een beademings-ventilator te bouwen met behulp van eenvoudige en beschikbare materialen, 3D-printers en open source hardware. In zeven dagen bouwden ze een prototype dat kan dienen als oplossing voor het wereldwijde tekort aan ventilatoren.

Een andere groep in Italië maakte ventielen voor beademingsapparatuur met een 3D printer. Het bedrijf dat deze ventielen maakt, wilde de specificaties niet openbaar maken en de groep vrijwilligers moest er zelf maar achter zien te komen hoe het ventiel omgezet kon worden naar een 3D model. Daarom is het belangrijk dat de bouwtekeningen van medische apparatuur vrij beschikbaar zijn.

De Summit Supercomputer heeft mogelijk een aantal chemische componenten gevonden die het virus kunnen tegenhouden. Uiteraard is het operating system van dit rekenwonder open source: Red Hat Enterprise Linux.

Het open source lab automatiserings platform van Opentrons bestaat uit open source hardware, geverifiëerde labware, verbruiksartikelen, reagentia en werkstations. Opentrons zegt dat haar producten de COVID-19-tests drastisch kunnen opschalen met systemen die tot 2400 tests per dag aankunnen, met een aanlooptijd van vier weken.

CHIME helpt ziekenhuizen met hun planning, door informatie over de capaciteit en de bevolkingsgrootte in te voeren en vervolgens aannames rond de verspreiding en het gedrag van COVID-19 te analyseren. Managers kunnen een standaard SIR-model gebruiken om het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag te projecteren. Ze kunnen ook de beste en slechtste scenario’s maken om te helpen bij de capaciteitsplanning.

Open Source Saves Lives!

tinyurl.com/txlr773 / tinyurl.com/yx5u9n7j / tinyurl.com/rfdw38s / tinyurl.com/wtp58rx
wiki: summit supercomputer
opentrons.com / github.com/Opentrons
penn-chime.phl.io