+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Dit stond er op deze plek op januari 2013:

‘Aan het begin van het jaar is het tijd om koffiedik te kijken en gelukkig is open source makkelijk te voorspellen, want in 2013 zal er alleen maar meer van gebruikt worden. Meer mensen zullen bekend raken met het concept ‘open’ en nog veel meer mensen zullen het gebruiken zonder dat ze het weten, in smartphones, routers, websites en social media platforms.

Dat komt omdat open source zo’n succesvolle ontwikkelstrategie is gebleken. [..]

Dat betekent dat een startende ondernemer binnen een hele korte tijd en zonder financiering kan beginnen met het maken van op maat gemaakte software. [..] Een startend bedrijf dat van deze globale trend gebruik wil maken, moet natuurlijk wel personeel kunnen vinden dat in deze techniek de weg weet.

Op Curaçao is er helaas geen opleiding of beleid om zo snel mogelijk aan te sluiten bij deze ontwikkeling, en ik voel dat beleidsmakers, strategen en financiers nog niet overtuigd zijn [..] Open source is een disruptive technology die oude structuren omverwerpt en nieuwe manieren van werken en geld verdienen mogelijk maakt.

Mijn voorspelling is dat we dit jaar wel een beetje bewuster zullen worden, maar nog niet echt aan een inhaalslag kunnen beginnen, tenzij de overheid open source in haar beleid opneemt, zoals in Nederland in 2002 al gebeurd is.’

We zijn nu 7 jaar verder, en wat is er veranderd in de wereld, en wat is er veranderd op Curaçao? Alle grote bedrijven, inclusief Microsoft, gebruiken én maken Open Source Software.

Op Curaçao heeft de overheid nog steeds geen beleid en er zijn nog steeds geen opleidingen die aansluiten op de wereldmarkt.

We lopen met ons allen meer dan 10 jaar achter.

Rest mij nog om u een gelukkig… 2010… te wensen!