+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

In de volksmond worden hackers en crackers vaak door elkaar gehaald.

Hackers zijn vaak scheppend bezig met technologie , terwijl crackers zich bezig houden met computermisdaad.

Bij computermisdaad denkt u misschien aan iemand als Kevin Mitnick, die in de jaren tachtig een flinke gevangenisstraf kreeg voor het inbreken in diverse computersystemen, waaronder die van de overheid.

Het beeld van een langharig individu die vanaf zijn zolderkamer het Pentagon binnendringt, is verleden tijd. Nu is computermisdaad het terrein van goed georganiseerde bendes, compleet met kantoorgebouwen waar tientallen heel erg jonge crackers dagelijks grote aantallen inbraken plegen.

En cybercrime loont, want de meeste slachtoffers gaan nooit naar de politie. Een middelgrote online-winkel, die ‘gecrackt’ is,  wil niet in het nieuws komen uit angst voor reputatieschade. Dus betalen ze de crackers een bepaald bedrag om de controle over hun servers weer terug te krijgen. Digitale afpersing dus. En omdat er honderdduizenden middelgrote online winkels zijn, hebben de jonge crackertjes het best druk.

In landen waar de levensstandaard laag is, zijn heel veel slimme jongens en meisjes te vinden die voor een paar Nikes of een Levi de hele week codes kraken. Via Internet kan de hele wereld bereikt worden en meestal zijn sporen ook makkelijker uit te wissen. Daar komt nog bij dat er in dergelijke landen vaak nog helemaal geen cyberwetgeving is en de ‘grote jongens’ meestal vrijuit gaan.

Verreweg de meeste inbraken worden gepleegd via ‘social engineering’ of ‘phishing’, maar ook door computers die makkelijk te besmetten zijn met een virus. De op Open Source gebaseerde besturingssystemen Linux en OSX zijn minder makkelijk te ‘cracken’.

Uiteindelijk is de combinatie van een veilig systeem en alerte en bewuste gebruikers de beste verdediging tegen dit soort aanvallen.

http://tinyurl.com/ad-crack01
http://mitnicksecurity.com
http://www.cybercrimelaw.net
http://tinyurl.com/ad-crack02