+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Wie in de afgelopen 6 maanden een smartphone kocht, koos voor het open source besturingssysteem Android, tenminste in Amerika. Het aandeel Android liep op van 4 naar 27 procent, terwijl het aandeel RIM/Blackberry daalde van 45 naar 33 procent. iPhone bleef gelijk met 23 procent, volgens Nielsen. Dus, het aantal bellers met een Google Nexus, een HTC, Motorola of een ander merk dat met Android werkt, is enorm gestegen.

Er wordt verwacht dat in de USA het aantal Androids het aantal BlackBerries gaat overstijgen. Maar voor wie op Curaçao mee wil doen aan een wereldwijde trend, is er weinig hoop. Op zoek naar een smartphone met Android, kom je in Curaçao thuis van een kouwe kermis. UTS is op dit moment de enige die de Google Nexus aanbiedt (tegen een zeer hoog tarief). Digicel schijnt helemaal niks te doen aan Android en het ‘Telefoonhuis’ zegt ronduit: ‘Die hebben we niet. Dit kopen mensen op Curaçao niet.

Er is geen vraag naar.’ Dus, geen Android phone te vinden op Curacao. Hoe kan dat toch? Drie uur vliegen en je zit in een land waar één derde van alle nieuwe telefoons Android is. Het is net alsof iedereen als makke schapen achter een leider aanloopt die zelf al lang de weg kwijt is geraakt. Android? Kennen we niet. We willen Black-béh-ry of als we meer geld hebben, iPhone. Open Source? Ai nò. Geef ons Microsoft, dat hebben de buren ook.

Eén blik over het prikkeldraad en je ziet een compleet ander landschap waarin grote bedrijven zoals Google en IBM fors investeren in open source. De trends zijn glashelder, maar in ons (bijna) nieuwe land hobbelt men er een beetje achteraan. Wij zijn een land van volgers, terwijl we leiders zouden moeten zijn.

http://tinyurl.com/ad-droid
http://tinyurl.com/ad-droid-os
http://www.android.com/market