+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Tegenwoordig wil iedereen een app. Overheidsinstanties springen op de trein en besteden veel geld aan deze hype. Een app kost al gauw 25 duizend gulden, veel meer dan een goede website. Maar is een app wel zo belangrijk? Dat ligt eraan. Er zijn meer dan 2 miljoen apps. Een app in de Play Store zetten wil niet zeggen dat de app ook gebruikt wordt. Je moet flink wat geld aan reclame besteden voordat iemand een app gaat downloaden. Een app moet iets speciaals doen, iets wat je niet op Internet kan vinden.

De meeste mensen gebruiken een zoekmachine als ze informatie willen. Een app downloaden om informatie te krijgen over een onderwerp of instantie komt niet vaak voor. Een app is iets wat je regelmatig gebruikt, zoals Whatsapp, Facebook, Tinder of Candy Crush. Je doet iets met een app of een app helpt je om iets te doen. Informatie opzoeken doe je met de Internet-app, want via de Internet-app is alles te vinden. Bovendien wil niemand zijn telefoon vullen met apps die je één keer gebruikt en daarna nooit meer nodig hebt.

Als je toch een app wil maken dan kan je dat doen met een ‘open source app builder’ zoals Siberian of Appcelerator. Een cross-platform app werkt op Android en iOS, maar dat heeft ook nadelen. Wil je native apps maken dan moet je kiezen voor één platform óf twee apps maken (en meer geld uitgeven). De goedkoopste app is een icoon met een link naar de mobiele website van uw organisatie. Dan doet u toch mee aan de hype tegen een fractie van de kosten.

https://www.statista.com/statistics/276623/number-of-apps-available-in-leading-app-stores/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_downloaded_Google_Play_applications
http://www.businessofapps.com/data/app-statistics/
https://www.siberiancms.com/
https://www.appcelerator.org/