+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Alle Samsung smartphones en tablets gebruiken Linux. Linux is Open Source. Alle mensen die Samsung telefoons en tablets gebruiken gebruiken dagelijks open source voor een aantal cruciale taken zoals bellen, facebooken, whatsappen en email.

Linux is een onderdeel van Android, en alle Android telefoons en tablets gebruiken Linux, niet alleen Samsung. Maar Samsung is wel de enige die het mogelijk maakt om via een extern scherm je telefoon om te toveren in een Linux computer. Een Linux computer is net zoiets als een Apple of Windows computer, dat wil zeggen, je ziet op een groot scherm allerlei icoontjes die programma’s opstarten. Meestal gebruik je een toetsenbord en een muis om de computer te bedienen.

De ‘nieuwe’ generatie bedient hun ‘computer’ via een touchscreen en er komt geen keyboad of muis aan te pas. Er is geen los scherm, geen draden gedoe, en het hele ding werkt een paar uur zonder stroomkabels. Als je het goed bekijkt, lijkt de moderne computer in niks op de computers die wij tien jaar geleden allemaal zo belangrijk vonden. Dit soort computers vindt je bijna alleen nog op kantoren (en een paar scholen helaas). De meeste mensen zijn al overgestapt op een laptop, waarbij toetsenbord, muis en scherm in 1 apparaat zitten; en de jongste generatie heeft alleen nog een scherm over, en dat scherm is de computer, de muis en het toetsenbord.

Samsung heeft een apparaatje bedacht waarbij je telefoon draadloos wordt opgeladen als je hem er in zet, en tegelijkertijd wordt er een groot scherm, een toetsenbord en een muis aan je telefoon gekoppeld. De Linux desktop wordt opgestart en opeens kan je met je telefoon werken zoals je met je computer gewend was. 

https://liliputing.com/2017/10/samsungs-latest-android-phones-can-also-linux-desktops.html