+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Wellicht hebt u wel eens van Bitcoin gehoord. Bitcoin is geld op basis van een blockchain. Blockchain (of ‘blokkenketting’) is een verzameling transacties zoals in uw kasboek of op uw bankafschrift. De blokkenketting is echter beschermd tegen verandering of vervalsing van deze transacties. Dat komt doordat de ketting niet centraal beheerd wordt door een bank, maar door duizenden computers over de hele wereld. Bijna 10 jaar geleden werden de eerste Bitcoins gegenereerd door Satoshi Nakamoto.

Intussen is de Bitcoin een echte hype geworden. Steeds meer winkels en online shops accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Er is een heuse ‘wisselkoers’ tussen gewoon geld en dit nieuwe electronische geld. En die koers is enorm gestegen. Aan het begin van dit jaar betaalde je 1000 USD voor 1 Bitcoin, nu ruim 7000. Dat is een enorme stijging! Dat komt omdat de vraag naar bitcoins explosief gegroeid is, en omdat handelaren die normaal met aandelen en valuta werken zich ook op Bitcoin hebben gestort. In

andere woorden, de prijs van de Bitcoin is een hype, net als de Dot Com Bubble bijna 20 jaar geleden. En hoewel er een aantal mensen zijn die flink geld verdienen aan de Bitcoin, zal op lange termijn blijken dat veel investeerders na een crash hun spaargeld kwijt zijn. Want de Bitcoin is niks anders dan alle andere verhandelbare dingen en volgt de zelfde wetmatigheid.

De onderliggende techniek, de blockchain, is geen hype. De blockchain zal zich ontwikkelen en de onderliggende infrastructuur worden voor alle soorten transacties, van Funmiles via Credit Unions tot Electronische Patientendossiers in het ziekenhuis toe. Als je wil investeren, investeer dan in bedrijven die deze techniek weten om te zetten in een stabiele groei-industrie. 

https://openup.opencuracao.com/2017/07/26/de-blokkenketting/
https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
https://www.bitcoin.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Dot-com_bubble
https://en.wikipedia.org/wiki/Blockchain