+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Ethereum is een open source computerplatform gebaseerd op ‘blockchain’ technologie. Blockchain (of ‘blokkenketting’) is een verzameling transacties zoals in uw kasboek of op uw bankafschrift. De blokkenketting is echter beschermd tegen verandering of vervalsing van deze transacties. Dat komt doordat de ketting niet centraal beheerd wordt door bijvoorbeeld een bank, maar door duizenden computers over de hele wereld. Dit heet een ‘gedistribueerd netwerk’. Er bestaan vele van dit soort netwerken, die vaak worden gebruikt om complexe problemen op te lossen. Door slimme programmering en behoorlijk ingewikkelde wiskunde zorgt de ketting ervoor dat de transacties altijd beschermd zijn tegen verandering.

Wellicht hebt u wel eens van Bitcoin gehoord. Bitcoin is geld op basis van de blokkenketting. Dat betekent dat er geen centrale bank is maar dat uw geld toch veilig is door het gedistribueerde beheer van de blokkenketting. Ethereum is een uitbreiding van het idee achter Bitcoin, want behalve geld (dat ‘Ether’ genoemd wordt) kan Ethereum ook contracten opslaan en vastleggen. De verkoop van een huis zou via Ethereum kunnen gaan, zonder tussenkomst van een notaris maar met de garantie dat geen van beide partijen achteraf het contract kan wijzigen.

Zowel Bitcoin als Ethereum en alle andere technologiën gebaseerd op de blokkenketting nemen de laatste anderhalf jaar een hoge vlucht. In vele on-line winkels kan al betaald worden met virtueel geld en zelfs in sommige ‘echte’ winkels (op de ABC-eilanden tot nu toe alleen in Aruba). Als we praten over innovatie en over nieuwe, ‘verstorende’ technieken, dan is de blokkenketting nu datgene wat je in de gaten moet houden. Op Curaçao worden overigens al enkele jaren bijeenkomsten gehouden over de blockchain door de Curaçao Bitcoin Group.

ethereum.com

http://www.tennisschoolaruba.com

http://www.bitpay.com

http://www.coinmap.org

https://www.meetup.com/Curacao-Bitcoin-Group/