+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Kent u Streetview van Google? Daarmee kun je in de meeste grote steden van de wereld virtueel rondlopen. Google heeft in al die steden een auto met een camera rond laten rijden om de grote en bekende straten te fotograferen en online te zetten. Broadway, de Champs-Élysées, La Rambla, Via Dolorosa, Chandni Chowk… slechts een paar klikken met de muis en je loopt door die beroemde straten.

Leuk als je op vakantie gaat naar één van die plekken, en een geweldig middel voor het onderwijs. Je laat de kinderen als het ware meereizen met Google door de hele wereld. Niet alleen grote en beroemde straten zijn te vinden, maar ook een Beethovenstraat, een Hoofdweg, en de Kerkstraat. Van grote steden tot kleine dorpjes, het is allemaal te vinden op Google Streetview. Behalve Curaçao… en vele andere gebieden waar het commercieel niet interessant is om de Google camera-auto rond te laten rijden.

Daarom zijn de mensen van Mapillary op het idee gekomen om een ‘doe-het-zelf’ streetview te maken. Helaas geen open source, maar wel gebaseerd op de open kaarten van openstreetmap. Zoals u al weet is Curaçao nauwelijks ingevuld op de kaarten van Google (Google Maps) en er zijn al meer dan 200 mensen bezig om Curaçao op de kaart van Openstreetmap te zetten.

Vorige week hebben 16 docenten onder leiding Milo van der Linden, geolocatie-expert, de Prins Bernhardschool op de kaart gezet. Mapillary werkt door gebruik te maken van de GPS informatie in de foto’s van je mobiele telefoon. Nadat je de app geïnstalleerd hebt (met twee ‘l’-en in de naam!) kun je door een straat lopen en foto’s maken. Deze foto’s kun je dan uploaden en ze verschijnen dan op de juiste plek op de kaart. Het hele gebied rond de Prins Bernhardschool is tijdens de workshop in kaart gebracht, en inmiddels verschijnen er her en der ook andere straten op de kaart.

https://www.mapillary.com/app/?lat=12.146388373681603&lng=-68.92384650103963&z=17.802048409390824&focus=map
https://www.mapillary.com/(zoek naar CABIMASWEG)
https://www.google.com/streetview/