+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

TV kijken via je computer? Kodi is een gratis en open source media player ontwikkeld door de XBMC Foundation.  Kodi is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen en draait moeiteloos op OS X, Windows, Android, Ubuntu en Linux. Met Kodi kan je foto’s bekijken, muziek luisteren, video’s afspelen en TV kijken (streaming). Kortom, een alternatief voor Windows Media Center.Het leuke aan Kodi is dat het ook op hele kleine computers werkt, zoals de Raspberry Pi, een computer van onder de 80 gulden.

Op Internet zijn vele ‘plugins’ te vinden voor Kodi, waardoor het aanbod aan TV kanalen heel groot is. Zo is er een plugin voor het NOS journaal, die elke dag via ‘uitzendig gemist’ het Nederlandse 8 uur journaal opzoekt. Geen lastig gedoe met een website, gewoon via de afstandsbediening klikken op het kanaal ‘8-uur-journaal’. Zo zijn er ook kanalen voor bepaalde series, waardoor je geen uitzending mist. En natuurlijk live (streaming) kanalen van diverse TV- en radiozenders. Ook online diensten zoals Amazon Prime Instant Video, Crackle, Pandora Internet Radio, Rhapsody, Spotify en YouTube kunnen door Kodi afgespeeld worden.

De software is ooit begonnen als een media player applicatie voor de XBox, genaamd Xbox Media Center (afgekort als XBMC). In 2014 werd de naam veranderd in Kodi. Omdat Kodi op zoveel verschillende systemen werkt, wordt het ook gebruikt in allerlei apparaten, waaronder smart tv’s, set-top boxes, digitale reclameborden en hotel tv-systemen. Kodi is vergelijkbaar met IPTV en Roku, maar speelt alleen af wat vrij via Internet beschikbaar is (legaal of niet). Als die ene voetbalwedstrijd niet op Internet te vinden is, dan kan Kodi die ook niet afspelen of streamen. De kwaliteit hangt natuurlijk ook af van je internetverbinding. Maar voor nog geen 100 gulden inclusief computer is de Kodi een hele mooi aanwinst voor iedereen die graag voor de buis zit.

https://kodi.tv/
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kodi&hl=en
https://superrepo.org/get-started/