+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Thor is een Open Source robot-arm die je kan printen met een 3D printer. Thor is ‘6DOF’ en heeft dus zes vrijheidsgraden. Een kantoorstoel is 2DOF, want die kan naar links en rechts draaien en hoger of lager afgesteld worden. Deze robotarm kan ook nog zijn pols draaien, zijn elleboog knikken, zijn schouder draaien en met een grijper-achtige hand dingen pakken en loslaten. Thor is 62 cm hoog en kan anderhalf pond gehakt tillen (750 gr).

Het project startte een jaar geleden als einddiploma project van Angel Muro, genaamd “Ontwerp en prodcutie van een open source en 3D-printbare robotarm met zes vrijheidsgraden”. Het voornaamste doel van dit project is om een ​​robotarm te maken die op universiteiten en in scholen gebruikt kan worden voor robotica-onderwijs in plaats van het gebruik van simulatiesoftware. Een ander doel was om het betaalbaar te houden, en dat is gelukt want de robotarm met alle materialen kost ongeveer 700 gulden.

Angel koos ervoor om het project Open Source te maken, want hij wil iedereen de kans geven om de arm te bestuderen, te wijzigen en te verbeteren. De arm is dan ook helemaal ontworpen met gebruik van Open Source software. Op deze manier kan iedereen de bestanden openen en wijzigen zonder eerst een duur softwarepakket te moeten aanschaffen. Er is dus geen enkele reden waarom jij, jouw school, of jouw universiteit, Thor niet zou kunnen betalen of bestuderen! Behalve Thor zijn er nog best veel andere 3D-printbare open source robotarmen: BCN3D MOVEO, Betabot van Andreas Hoelldorfer, en de 3D arm van Instructables.

https://www.wevolver.com/angel.muro/thor-open-source-3d-printable-robotic-arm/main/description/
https://en.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_freedom
https://hackaday.io/project/3800-3d-printable-robot-arm
https://www.bcn3dtechnologies.com/en/bcn3d-moveo-the-future-of-learning/
http://www.instructables.com/id/3D-Printed-Robot-Arm/