+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Wevolver is er voor het delen van hardware ontwerpen. Open hardware dus, bijvoorbeeld als je een 3D printer wilt bouwen van een gerecycelde DVD-speler. Of een kunsthand, die uit onderdelen bestaat die je kan printen. Of een onderwater drone.

De laatste tien jaar is er een enorme beweging van mensen die niet alleen software maken, maar ook fysieke dingen, van tuinstoelen tot auto’s. En hierbij delen zij de ontwerpen volgens het open source principe. En net als bij open source krijg je daardoor mensen van over de hele wereld die, meestal vrijwillig, meehelpen om het ontwerp beter te maken. Neem bijvoorbeeld de ‘Hackberry’. Een prothese voor mensen die een hand moeten missen. Deze is ontwikkeld door een groep mensen, die wel begrepen dat bijna niemand zo’n prothese kant en klaar zou kunnen kopen. Daarom ontwierpen ze de kunsthand zo, dat hij uit een 3D printer kan rollen. Daarnaast maakten ze de bouwtekeningen openbaar. Op deze manier ontstond een basis-kunsthand, waar anderen verbeteringen of aanpassingen voor kunnen maken.

Een ander spraakmakend project is OpenROV. Dit is een onderwater drone die je zelf kan bouwen. Ook hier zijn de bouwtekening ‘open’. Deze drone kan op afstand bestuurd worden en camerabeelden naar je telefoon sturen. Dus kun je onderwater op ondezoek uit gaan zonder nat te worden. Denk bijvoorbeeld aan onderwatergrotten of aan een put of een ondergrondse bron.

Wevolver is dus de website waar al dit soort projecten te vinden zijn en waar je ook je eigen project kan starten. Zou het niet geweldig zijn als we op Curaçao een OpenROV project doen, of iemand kunnen helpen die zijn handen kwijt is geraakt bij een ongeluk?

wevolver.com
openrov.com
exiii-hackberry.com