+5999 6780060 ace@suares.com
Select Page

Google heeft meer dan 20 miljoen regels programmeercode vrijgegeven in meer dan 900 projecten. Veel programmeurs werken full-time aan open source projecten, anderen maken gebruik van het Google beleid dat elke werknemer 20% van zijn of haar tijd mag besteden aan eigen projecten om aan open source te werken. Een korte lijst van Google’s beste open source projecten: Android, Angular, Bazel, Brotli, Chromium, Closure Tools, Course Builder, Dart, Flutter, Ganeti, Gerrit, Go, gRPC, Google Web Toolkit, Guava, Kubernetes, LiquidFun, Native Client, TensorFlow, Tesseract OCR, V8 JavaScript Engine, WebM en ZXing.

Android (het mobiele telefoonplatform) en Chromium (webbrowser) springen er direct uit als projecten die iedereen kent. Maar ook Angular wordt heel veel gebruikt op diverse websites, van LEGO tot Healthcare.gov, en natuurlijk door Google zelf. De Google Course Builder, door Google gebruikt om online cursussen te maken rond Google producten, is ook open source en biedt dus de mogelijkheid voor iedereen om online educatief materiaal te produceren. Zonder extra kosten! Met Tensorflow kan je machine-learning software maken en Go! is een programmeertaal voor programmeurs die snel en efficiënt willen werken. LiquidFun is een animatieprogramma voor 3D games en Tesseract OCR is Optical Character Recognition software en wordt gebruikt om boeken te ‘lezen’. Gedrukte tekst wordt omgezet in digitale tekst, die dan later doorzocht kan worden.

Google is één van de bedrijven die haar groei en ontwikkeling te danken heeft aan Open Soure, en ook gul en vrijgevig aan de hele wereld teruggeeft wat ze zelf heeft gekregen: software, hele goeie software.

https://developers.google.com/open-source/projects

https://www.madewithangular.com/#/

https://www.google.com/edu/openonline/